2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Turistiniai maršrutai

ĮDOMIAUSI MARŠRUTAI JAUNIMUI


Jaunimą galima sudominti maršrutais į kuruos galima leistis dviračias ar kitomis aktiviam poilsiui tinkančiaomis sporto priemonėmis, ( valtimis, baidarėmis ir pan.).
Jaunumas asmenys nuo 14 iki 35 metų.

Maršrutai dviračiais :

Lietuvoje:


  • Pajūrio dviračių trasa Klaipėda – Palanga


Maršrutas pradedamas Klaipėdos centre, iš kur Herkaus Manto gatve patraukiame link Melnragės.Šią atkarpą jungia puikiai sutvarkytas dviračių takas.
Pirmas pakeliui sutinkamas lankytinas objektas - Klaipėdos universiteto miestelis  <...>  Iki 1993 metų šioje vietoje buvo įsikūręs karinis miestelis ir tuomet teritorija labiau panašėjo į dykvietę su apgriuvusiais pastatais. Dabar vaizdas pasikeitęs iš esmės. Istoriniai pastatai atrestauruoti, aplinka sutvarkyta. Tai patraukli mokslo ir studijų vieta į kurią smagu ir šiaip užsukti pasidairyti, mat miestelis turi net šešis architektūros paminklus, prie kurių žada netrukis prisijungti ir septintas – mat baigiamas retauruoti buvęs sandėlys.
http://www.mytrips.lt/Marsrutai/Pajurio-dviraciu-trasa-Klaipeda-Palanga/278



http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/klaipedos-universitetas-nuo-siol-tures-savo-absolventu-kluba-56-78819

  • Tytuvėnu regioninis parkas


Tai 13,5 km ilgio žiedinis maršrutas, jungiantis įdomiausius Tytuvėnų krašto kultūros ir gamtos objektus bei gražiausius kraštovaizdžius.
Maršruto trukmė – apie 4 val. Pradžia nuo Miško gatvės. Trasą sudaro du žiedai, juosiantys Bridvaišio ir Giliaus ežerus. Juos jungia 2 km atkarpa, einanti per Tytuvėnų miestą. Trasos ilgis aplink Giliaus ežerą – 5 km, o aplink Bridvaišio ežerą – 6,5 km.
Dviračių trasos atkarpa, juosianti Giliaus ežerą, vingiuoja miško takais, buvusio geležinkeliuko pylimu pakyla iki vietos, kur galima apžvelgti Giliaus ir Apušio ežerus, ir nusileidžia žaliavandenio Giliaus ežero pakrante iki Miško muziejaus. Vėliau trasa ne vieną šimtmetį skaičiuojančiu pušynu suka Tytuvėnų miesto link.
http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/idomiausi-dviraciu-marsrutai-lietuvoje.d?id=58958567#ixzz2kG0hMuNr
Gyliaus ežeras
http://www.kelme.lt/lit/Tytuvenu-regioninis-parkas/500/6/163


Bridvaišio ežeras


http://www.sedula.lt/viewpage.php?page_id=1

Dviračiu aplink Jurbarką

Važiavimo trukmė apie 3 val. (neskaičiujant laiko, praleisto lankytinuose objektuose)
Bendras maršruto ilgis – 24 km.

Maršruto charakteristika
Raudonė – Kartupėnai: atstumas dviračių taku Nemuno šlaitu 9 km;
Kartupėnai – Pilis I: atstumas magistraliniu keliu Kaunas – Jurbarkas 2 km;
Pilis I –Žvyriai: atstumas magistraliniu keliu Kaunas – Jurbarkas 3 km;
Žvyriai – Molynė: atstumas dviračių taku Skirsnemunės gyvenviete 3 km;
Molynė – Jurbarkas: atstumas dviračių taku Nemuno pakrante 7 km.


Lankytini objektai:
  • Raudonės pilies kompleksas;
  • Raudonėnų piliakalnis;
  • Kartupėnų piliakalnis;
  • Panemunės pilies kompleksas;
  • Šilinės smuklė;
  • Ąžuolų giraitė;
  • Žvyrių evangelikų liuteronų bažnyčia;
  • Skirsnemunės Šv. Jurgio bažnyčia.
http://www.savaitgalis.lt/lt/pramogos/keliones_lietuvoje/dviraciu_takai_marsrutai/dviraciais_aplink_jurbarka/

Raudonies pilis




Šilinės smuklė


http://www.jurbarkotic.lt/muziejai

Keliautojai su vaikais

Ši keliautoju grupė turi išskirtiniu poreikių. Kurie gali kisti priklausomai nuo vaiko(ų) amžiaus.Jauniems tėveliams keliaujentiems su kūdikias svarbu, kad kelionės metu būtų galima lengvai rasti tinkama vietą vaikui perrengti ar pervystitį. Turistams su mažais vaikais patrauklus maršrutai į kuriuos įtrauktos arba galima rasti  pakeliui vaikų žaidimų aikštelės.



http://blog.zigzag.lt/wp-content/uploads/vaiku_keliones_dokumentai.jpg


Maršrutai

  • Biliūno kelias

Maršrutas: Dvarvietė – Jono Biliūno tėviškė – Arklio muziejus – Žirgo takas – Andrioniškis – Anykščiai. 
Maršruto ilgis: apie 18 km.


Keliautojai į ši maršrytai gali įtrauktį ir apsilankyma prie Puntuko akmens, bei netoliese stūkstanti jo pusbroli.

 

 

  • Kalėdinė išvyka "Grinčas pavogė kalėdas"

Trakai - ne tik buvusi valstybės valdovų rezidencija, bet ir Lietuvos Kalėdų senelių sostinė. Nuo senų laikų garsėjančioje daugiakultūriškumu, legendinės Trakų salos pilies fone, nuostabios gamtos lopšyje apsilankys Kalėdų seneliai iš Suomijos, Vokietijos, Lenkijos, Rusijos. Jie susitiks su mūsų lietuviškuoju Kalėdų seneliu, pasidalins savo šalių Kalėdų šventimo tradicijomis su dideliais ir mažais vaikučiais, tėveliais, mamytėm, seneliais! Renginio metu miesto svečiai turės neeilinę progą dalyvauti skirtingų Kalėdų senelių stebuklingose programose kartu su snieguolėmis bei nykštukais,
aplankyti Kalėdų senelių rezidenciją ir įamžinti susitikimo akimirkas, nemokamai išsiųsti Kalėdų ar Naujųjų metų atviruką savo brangiausiems žmonėms, aplankyti 7 nykštuko rezidencijas Trakuose ir surinkti stebuklinguosius antspaudus. Surinkusieji galės dalyvauti loterijoje, kurios pagrindinis prizas kelionė šeimai į Laplandiją.

O mes dalyvausime ir nuostabioje kalėdinėje pasakoje "Grinčas pavogė Kalėdas". Pasirodo, vieną niūrią žiemos naktį piktasis Grinčas nusprendė pavogti visas vaikų kalėdines svajones. Sudėjo jas į didžiulį maišą ir paslėpė sename laive. Ketino jas išplukdyti į negyvenamą salą, šalia legendomis ir padavimais apipinto Galvės ežero ir jo pilies. Vaikai netruks surasti laivą ir jame paslėptas svajones, tačiau piktasis Grinčas taip lengvai neatiduos vaikams jų troškimų. Jie turės atlikti daugybę užduočių, įveikti begalę rungčių, kad Grinčo širdis suminkštėtų ir jis grąžintų vaikams pavogtas Kalėdas. Šventė baigsis gražiai ir laimingai, draugišku šokiu aplink Kalėdų eglutę, drauge su Grinču.
http://www.savaitgalis.lt/lt/pramogos/keliones_lietuvoje/lankytinos_vietos/kaledine_isvyka_grincas_pavoge_kaledas/
 
 

http://www.savaitgalis.lt/lt/pramogos/keliones_lietuvoje/lankytinos_vietos/kaledine_isvyka_grincas_pavoge_kaledas/
 
 

  • Giliuko ir Kaštoniuko kelionė Platelių dvaro parke 

 
Pažintinis takas "Giliuko ir Kaštoniuko kelionė Platelių dvaro parke" skirtas mažiesiems turistams. Kelionėje juos lydės išdykėlis Kaštoniukas, kuriam vis knieti nulaužti šakelę, nuskinti gėlę ar net spardyti skruzdėlyną! Tik gerasis Giliukas laiku sudrausmina savo draugą ir pamoko elgesio gamtoje. Šiuo maršrutu keliauti galima savarankiškai arba su Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos gidu (teirautis Platelių lankytojų centre).

 

Maršrutai senjorams

Kadangi senjorai yra vyresnio amžiaus žmonės, maršrutai neturi būti labia ilgi. Tiktu pažintiniai kultūriniai su gido paslaugomis.
 

Biržai – Šiaurės Lietuvos perlas.

 
 Ši sena sėlių genčių žemė istoriniuose dokumentuose minima jau 15 a. Labiausiai šį kraštą garsino Radvilų giminė, kuri čia šeimininkavo net keletą šimtų metų. Biržų tvirtovė – pilis storiausiomis sienomis, gynybiniais pylimais, vandens grioviais – istorinės praeities liudininkas. Astravo dvaras, Širvėnos ežeras, karstinės įgriovos.

 Kitoks Kaunas: Pažaislio vienuolynas, ekskursija, opera. 30 Lt.

Pirmiausiai keliausie apžūrėti vieną iš dailiausių Lietuvos baroko pavyzdžių -  Pažaislio vienuolyną, kuris yra ne tik svarbi sakralinė vieta, bet taip pat ir kasmetinės klasikinės muzikos namai, pritraukiantys galybę lankytojų bei puoselėjantys Kauno kulturinį gyvenimą. Vėliau leidžiames į pažintinę eksursiją po Kauno senamiestį, pasivaikščiosime po įstabiausias vietas, išgirsite įvairiausių istorijų iš miesto gyvenimo. Vakare einame į  Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklį pagal galiojantį teatro repertuarą.
Įskaičiuota: kelionė patogiu autobusu; kelionės vadovas - gidas; apžvalginės ekskursijos.
Mokami objektai: Bilietas į spektaklį: 25-30 Lt; Pažaislio vienuolyno lankymas: suaugusiems - 5 Lt; vaikams, mokiniams, senjorams - 2 Lt.
http://www.way2lithuania.com/lt/keliones-lietuva/ekskursijos-lietuvoje#Kitoks Kaunas: Pažaislio vienuolynas, ekskursija, opera. 30 Lt.
 
Pažaislio vienuolynas

 

Viliojantis Molėtų kraštas. 78 Lt - 1d.

Žalvario parkas - Inturkė - Molėtai – VideniškiaiVykstame į  Skrebulių kaimo parką pasižvalgyti į po atviru dangumi esančius lakios fantazijos meno kūrinius. Kur dar išvysite mėnuleigį, kūrybinį kalėjimą ar kvadratinę karvę? Vėliau keliaujame į Inturkės miestelį, apsuptą trijų ežerų. Čia aplankysime bažnyčią su varpine, cerkvę bei Nepriklausomybės paminklą. Atvykę į Molėtus pasigrožėsime  Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia, kurioje saugomi vertingi paveikslai. Vėliau keliausime į skulptūrų parką ir apžiūrėsime paminklą Šv. Jonui Nepomukui. Taip pat   apsilankysime  Videniškių Šv. Lauryno bažnyčią bei  Giedraičių šeimos kriptą kur rasite  meno kūrinius iš XVII-XIX amžiaus. Po eksursijos keliausime į  Liubos Nazarenko koncertą „Romansų grožio pakerėta“ Širvintose.
 

Maršrutai neįgaliesiams

Žmonėms su judėjimo negalia labia svarbu gera takų danga bei specialus nuolidžiai padedantis jiems patekti į pastatus.Ne tik seni žmones turi judėjimo sutrikimus, bet ir jauni, taigi sunku išskirti viena kokrečia turizmo rūšį.Kuri tiktu visiems ar maršruta kuris būtu ne tik idomus bet ir pritaikytas neįgaliesiams.
 

Maršrutas judėjimo sutrikimų turintiems asmenims

Šis maršrutas – tai pirmas turistinis maršrutas po Vilniaus senamiestį, skirtas žmonėms, turintiems judėjimo apribojimų. Maršrutas buvo kuriamas 2010 m. balandžio – birželio mėn. dalyvaujant žmonėms su judėjimo negalia, atsižvelgiant į jų pastabas ir pasiūlymus
 
Maršruto trukmė – 2 – 4 val. (trukmė priklauso nuo to, ar lankomasi muziejuose).
Visas siūlomo maršruto ilgis – apie 3 km.

Nepaisant esamų problemų, kviečiame išbandyti maršrutą nuo Aušros Vartų iki Arsenalo g., kuris yra įdomus istorine ir kultūrine prasme. Maršrutas pristatomas leidinyje, kurį galite nemokamai gauti Vilniaus turizmo informacijos centruose <....>.. Prie kiekvieno maršruto objekto pažymėtos pastabos apie galimas kliūtis (pvz., stati įkalnė, vienas laiptelis).
 
Galimas trumpesnis maršrutas:
- kai iš Pilies g. keliaujama į Katedros aikštę (nesukama į Maironio g.) – apie 2 km.
- kai iš Pilies g. keliaujama į Katedros aikštę (nesukama į Maironio g.) ir maršrutas pabaigiamas Katedros aikštėje (nesukama į Arsenalo g.) – apie 1,5 km.
 
 
Aušros vartai
 

1 komentaras:

  1. Na, čia ir daug turistinių maršrutų. dviračiai Klaipėdoje irgi neturėtų būti užmiršti, nes ten yra labai geras maršrutas į Nidą iš Klaipėdos.

    AtsakytiPanaikinti